Hjelp

Hva lurer du på?

Opprett ditt lag

Kan jeg ha mer enn ett Eliteserien Fantasy-lag?

I god fair play-ånd kan hver spiller bare registrere og delta med ett Eliteserien Fantasy-lag. Du kan velge å bli med i flere ligaer og konkurrere med ulike grupper med venner og bekjente (se «Ligaer»).

Styr laget ditt

Hva skjer når et Eliteserien-lag spiller to ganger i én runde?

Om noen på ditt Eliteserien Fantasy-lag spiller to kamper i løpet av én runde, vil vedkommende motta to poengsummer den runden.

Kapteiner som spiller to kamper i løpet av én runde vil også motta dobbel poengsum for begge kampene de spiller.

En av mine spillere var oppsatt på to kamper i løpet av én runde, men han spilte bare i én. Hvorfor ble han ikke automatisk byttet ut av mitt Fantasy-lag den kampen han ikke spilte i?

Hvis en Eliteserien-spiller får spille i en kamp i en runde (uavhengig av hvor lenge han spiller), er han ikke kvalifisert for noen automatiske bytter, selv om han spiller i bare én av to oppsatte kamper i en runde.

Samme regel gjelder for kapteiner og deres poengbonus.

Hva skjer om et Eliteserien-lag ikke spiller kamp i en spillrunde?

De spillerne på laget ditt som ikke spiller i noen kamper i løpet av en spillrunde vil ikke motta noen poeng.

Finnes det en liste over alle spillerne i Eliteserien?

Vi har en fullstendig spillerliste som du kan se og skrive ut.

Kan jeg gjøre endringer i troppen min etter at jeg har registrert meg i Eliteserien Fantasy?

Det kan gjøres et ubegrenset antall endringer før tidsfristen for runde 1 (se «Overganger»).

Hva skjer om en spiller går til til en annen Eliteserien-klubb i løpet av sesongen og jeg allerede har tre spillere fra den klubben på mitt Fantasy-lag?

Hvis en spiller går til en annen klubb i Eliteserien, og du allerede har tre spillere fra den klubben på ditt Fantasy-lag, er du nødt til å kvitte deg med én av disse spillerne innen neste tidsfrist.

Når blir overganger i Eliteserien oppdatert i Fantasy-spillet?

En ny spiller vil bli lagt til i sin nye klubb innen syv dager etter at overgangen er fullført.

En av mine spillere har forlatt Eliteserien. Hva gjør jeg?

Denne spilleren vil ikke bli tildelt flere Fantasy-poeng. Du må selge denne spilleren og få inn en ny, ellers går du glipp av poeng.

Hvordan endre jeg navnet på mitt Fantasy-lag, eller hvilket lag jeg heier på i Eliteserien?

Du kan endre lagnavnet ditt om du går inn på Lagdetaljer

Hvordan endrer jeg ting på profilen min, som for eksempel navnet mitt og passordet mitt?

Du kan endre slik informasjon inne på Brukerprofil

Jeg har ikke blitt lagt til i supporterligaen til min favorittklubb i Eliteserien. Hvorfor ikke?

Sjekk om du har oppgitt et favorittlag inne på Lagdetaljer

For å bli lagt til i en supporterliga må du velge favorittlag innen gjeldende tidsfrist i den runden du blir med i Eliteserien Fantasy.

Hva er automatiske bytter?

Spillet vil automatisk bytte ut spillere som spiller 0 minutter med innbytterne dine, dersom disse spiller i runden. Din prioriterte rekkefølge gjelder for hvem som byttes inn, så sant den ikke bryter med reglene for tillatte formasjoner.

Hvorfor har ikke mine spillere blitt automatisk byttet inn ennå?

Automatiske bytter skjer ved slutten av hver runde, når alle kamper er spilt. Din innbytter må ha spilt i en Eliteserien-kamp i løpet av den siste runden, og han må passe inn i en gyldig startformasjon (dvs. én keeper, minst tre forsvarere og minst én angriper (Se «Prioriteringer ved automatiske bytter»)).

Kan jeg gjøre endringer i laget mitt underveis i en runde?

Endringer du gjør på laget ditt etter tidsfristen for en runde, vil ikke tre i kraft før den påfølgende runden starter.

Hvorfor er min totale Fantasy-poengsum mindre enn hva min poengsum for runden skulle tilsi?

Hvis du ønsker å gjøre mer enn ett bytte i en Runde, vil det for hvert ekstra bytte utover dette bli trukket 4 poeng fra din totale poengsum ved neste Rundes tidsfrist (med mindre du bruker wildcard).

Alle Fantasy-poeng du mister pga. ekstra overganger vil bare påvirke din totale poengsum, samt din én-mot-én-poengsum den runden (dersom du deltar i en én-mot-én-liga). Din poengsum for den aktuelle runden, som vises på Siste poeng-siden og inne på Vanlige ligaer, påvirkes ikke av eventuelle ekstra overganger.

Overganger

Kan jeg angre mine overganger?

Nei. Når du har bekreftet dine overganger kan du ikke angre eller reversere dette under noen omstendigheter (med mindre du benytter ditt wildcard før rundens tidsfrist).

Blir ubenyttede gratisoverganger flyttet over til neste runde?

Dersom du ikke benytter den tillatte gratisovergangen din i løpet av en runde, kan du gjøre ytterligere én gratisovergang i neste runde. Hvis du ikke bruker denne i den påfølgende runden, vil den følge med videre inntil du benytter den. Du kan aldri ha mer enn én oppspart gratisovergang.

Hvordan bruker jeg wildcard?

Wildcard er tilgjengelig når du skal gjøre overganger. Når dine valgte overganger begynner å koste deg poeng, vil «BRUK WILDCARD»-knappen bli tilgjengelig.

Når jeg benytter mitt wildcard, må alle overgangene gjøres samtidig?

Nei. Når du har valgt å bruke wildcard kan du gjøre så mange overganger du ønsker innen rundens tidsfrist. Alle wildcard-overganger må være bekreftet innen tidsfristen.

Ligaer

Jeg klarer ikke bli med i min venns private liga. Hva gjør jeg?

For å bli med må du registrere et lag i spillet. Når du har satt opp laget ditt, pass på at du har riktig kode for ligaen og at du skriver den inn korrekt, for eksempel: 12345-6789.

Hvorfor er min én-mot-én-poengsum lavere enn min poengsum for runden?

Hvis du foretar flere enn dine tillatte gratisoverganger i forkant av runden, så vil 4 poeng bli trukket for hver ekstra overgang i din én-mot-én-poengsum og din totale Fantasy-poengsum. Poengusummen for den aktuelle runden vil ikke vise dette fratrekket.

Hvordan kan jeg gå inn og se på de andre Fantasy-lagene i ligaen min?

Du kan kun se på de andre lagene etter at rundens tidsfrist er gått ut, slik at laguttak, overganger, formasjon etc. ikke avsløres.

For å se på et lag er det bare å klikke på lagnavnet i den aktuelle ligatabellen.

Er det en begrensning på antall lag i en liga?

Nei – jo flere, jo bedre. Men du kan bare se 50 lag om gangen på én side. Bruk «Forrige»/«Neste»-knappene for å bla gjennom ligatabellen.

Kontakt oss

Har du spørsmål om Eliteserien Fantasy, send en e-post til support@eliteserien.no.

Regler

Velg ditt lag

Tropp

For å bli med i spillet, plukk ut et Fantasy-lag med 15 spillere bestående av:

 • 2 keepere
 • 5 forsvarere
 • 5 midtbanespillere
 • 3 angrepsspillere

Budsjett

Den totale verdien av ditt lag kan ikke overskride 100 millioner.

Spillere per lag

Du kan velge opptil 3 spillere fra ett enkelt Eliteserien-lag.

Styr laget ditt

Velg din startellever

Innen rundens tidsfrist må du velge de 11 spillerne du vil starte med.

Din poengsum for runden vil beregnes ut fra disse 11 spillernes prestasjoner i den virkelige Eliteserien. Hvis én eller flere ikke spiller kan han/de bli automatisk byttet ut av Fantasy-laget ditt.

Ditt Fantasy-lag kan spille med hvilken som helst formasjon, så lenge det til enhver tid er én keeper, minst tre forsvarere og minst én angriper på banen.

Kun startende eller automatisk innbyttede spillere på ditt Fantasy-lag vil tilføre laget ditt poeng.

Velg kaptein og visekaptein

I din startellever må du velge én spiller som kaptein og en annen som visekaptein. Kapteinen vil motta dobbel poengsum.

Hvis din kaptein spiller 0 minutter i løpet av runden, vil visekapteinen automatisk bli gjort til kaptein.

Hvis både kapteinen og visekapteinen spiller 0 minutter i løpet av runden, vil bonusen gå tapt. Ingen andre spillere kan ta over kapteinsrollen i deres fravær.

Prioriteringer ved automatiske bytter

Dine innbyttere hjelper deg ved uforutsette hendelser som skader og utsatte kamper, de går automatisk inn som erstattere for spillere i startelleveren din som ikke spiller i løpet av runden.

Basert på dine prioriteringer, blir automatiske bytter utført (ved rundens slutt) på følgende måte:

 • Hvis din keeper spiller 0 minutter i løpet av runden, blir han byttet med reservekeeperen din, dersom denne spilte i runden.
 • Hvis noen av utespillerne dine spiller 0 minutter i løpet av runden, vil de bli byttet med den høyest prioriterte utespilleren på benken som spilte i runden og som ikke fører til brudd på formasjonsreglene (f.eks. om din startellever har 3 forsvarere, kan en forsvarer kun bli erstattet med en annen forsvarer).

Overganger

Etter at du har valgt ut laget ditt kan du kjøpe og selge spillere på overgangsmarkedet. Innen din første tidsfrist kan du gjøre så mange overganger du ønsker, helt gratis.

Etter første deadline kan du gjennomføre 1 gratis overgang hver runde. For hver overgang utover dette i den samme runden, vil du bli trukket 4 poeng fra din totale poengsum (vanlige poeng) og dine kamppoeng (én-mot-én-poeng) ved starten av neste runde.

Hvis du ikke bruker din gratisovergang, har du muligheten til å gjøre en ekstra gratisovergang den påfølgende runden. Dersom du ikke bruker denne oppsparte gratisovergangen i neste runde, vil den bli overført videre helt til du benytter den. Du kan aldri ha mer enn én oppspart gratisovergang.

Wildcard

Ved å bruke wildcard kan du foreta så mange overganger du vil i løpet av en runde. I løpet av sesongen er det to wildcard tilgjengelig, ett mellom runde 2 og 16, og det andre etter sommerpausen, mellom runde 17 og 30. Et wildcard blir brukt når du bekrefter overganger som koster poeng, og det kan ikke kanselleres når det først har blitt brukt. Hvis du allerede har foretatt overganger i løpet av runden og ønsker å foreta flere, vil eventuelle minuspoeng pga. ekstra overganger den runden bli strøket.

Spillerpriser

Spillerprisene forandrer seg gjennom sesongen avhengig av spillerens popularitet på overgangsmarkedet. Spillerprisene endres ikke før sesongen har startet.

Prisen som vises på din overgangsside er en spillers salgspris. Denne salgsprisen kan være lavere enn spillerens nåværende innkjøpspris ettersom en videresalgsavgift på 50% (rundet opp til nærmeste 0,1 mNOK) vil bli påført all fortjeneste gjort på spilleren.

For eksempel, om du kjøper en spiller for 8,3 mNOK og prisen hans hår gått opp til 9,0 mNOK når du selger ham, så vil salgsprisen hans være 8,6 mNOK

Chips

Chips kan brukes til å forbedre lagets poengfangst i løpet av sesongen.

Bare en chip kan spilles i en enkelt runde. De tilgjengelige chipsene er som følger:

Navn Effekt
Rik onkel Gjør så mange bytter du ønsker med ubegrenset budsjett for en runde. Runden etter tilbakestilles laget ditt slik det var..
Spissrush Alle spisser får doble poeng.
To Kapteiner Både Kaptein og Visekaptein får doble poeng.

Spiss rush og To kapteiner kan hver brukes en gang i sesongen og spilles når du lagrer laget ditt på siden «Mitt lag». De kan kanselleres når som helst før rundefristen. For å maksimere poengene dine fra disse chipsene, bør du sørge for at du har maksimalt antall spillere i den posisjonen på banen.

Velger du å bruke enten 'Spissrush', har du automatisk ingen kaptein i den runden. Det er ikke mulig å velge kaptein bortsett fra hvis du deaktiverer chipsen.

Rik onkel kan kun brukes én gang i løpet av sesongen, og kan aktiveres når du bekrefter overgangene dine for runden. Chipen kan ikke bli kansellert etter den er aktivert.

Vennligst merk: Det er ikke mulig å spille en av disse chipsene samme runde som du spiller ditt wildcard.

Tidsfrister

Alle endringer på laget ditt (startellever, innbytterprioriteringer, kapteinsendringer, overganger) må gjøres innen rundens tidsfrist for å gjelde for de kommende kampene.

Tidsfrister kan bli endret, men vil alltid være én time før avspark i rundens første kamp.

Runde Tidsfrist
Runde 1 30. mar 14.30
Runde 2 06. apr 17.00
Runde 3 12. apr 18.00
Runde 4 22. apr 17.00
Runde 5 27. apr 17.00
Runde 6 04. mai 17.00
Runde 7 11. mai 17.00
Runde 8 16. mai 17.00
Runde 9 19. mai 17.00
Runde 10 25. mai 17.00
Runde 11 15. jun 17.00
Runde 12 22. jun 17.00
Runde 13 29. jun 17.00
Runde 14 04. jul 19.00
Runde 15 13. jul 14.30
Runde 16 03. aug 17.00
Runde 17 10. aug 14.30
Runde 18 17. aug 17.00
Runde 19 24. aug 17.00
Runde 20 30. aug 18.00
Runde 21 14. sep 17.00
Runde 22 21. sep 17.00
Runde 23 28. sep 19.00
Runde 24 04. okt 18.00
Runde 25 19. okt 17.00
Runde 26 26. okt 15.00
Runde 27 01. nov 18.00
Runde 28 08. nov 18.00
Runde 29 24. nov 17.00
Runde 30 01. des 17.00

Poengsystem

I løpet av sesongen vil dine Fantasy-spillere motta poeng basert på deres prestasjoner i den virkelige Eliteserien.

Hendelser Poeng
For å ha spilt mindre enn 60 minutt 1
For å ha spilt 60 minutter eller mer 2
For hvert mål scoret av en keeper eller forsvarsspiller 6
For hvert mål scoret av en midtbanespiller 5
For hvert mål scoret av en angriper 4
For hver målgivende 3
For å holde nullen som keeper eller forsvarsspiller 4
For å holde nullen som en midtbanespiller 1
For hver 3 skudd reddet av keeperen 1
For hver strafferedning 5
For hver straffemiss -2
For hver 2 baklengsmål for en keeper eller forsvarsspiller -1
For hvert gule kort -1
For hvert røde kort -3
For hvert selvmål -2

I tillegg blir det utdelt bonuspoeng til enkelte spillere for deres generelle prestasjoner i kampen.

Bonuspoeng

Etter at en kamp er ferdigspilt, vil eksperter fra Eurosport plukke ut kampens tre beste spillere og gi disse bonuspoeng i spillet. 3 poeng går til kampens beste spiller, 2 poeng går til den nest beste og 1 poeng går til den tredje beste.

Rent bur

Et rent bur tildeles dersom laget ikke slipper inn mål mens spilleren er på banen, samtidig som han spiller minst 60 minutter.

Hvis en spiller har blitt byttet ut når et mål slippes inn, vil ikke dette påvirke hans bonus for rent bur.

Røde kort

Hvis en spiller får rødt kort, vil han få poengtrekk også for baklengsmål i etterkant.

Fratrekk ved rødt kort inkluderer også poeng trukket for gult kort

Målgivende

Målgivende blir tildelt den spilleren på det scorende laget som utfører den siste pasningen før det scores. En målgivende tildeles enten pasningen var tiltenkt (at den direkte skaper målsjansen) eller ikke tiltenkt (at målscoreren måtte drible med ballen eller en utilsiktet berøring eller skudd skapte sjansen).

Dersom en motspiller berører ballen etter siste pasning før en scoring, og dermed endrer ballens planlagte retning betydelig, så blir det ikke tildelt noen målgivende.

Returer

Dersom et skudd blokkeres av en motspiller, reddes av keeper eller treffer treverket, og et mål scores på returen, så blir det tildelt en målgivende.

Selvmål

Dersom en spiller skyter eller spiller ballen slik at en motspiller presses til å sette ballen i eget mål, så blir det tildelt en målgivende.

Straffer og frispark

Ved straffespark eller frispark, vil den som skaffet laget sitt straffen eller frisparket bli tildelt en målgivende dersom det scores på direkten. Dersom han selv tar straffen eller frisparket vil det ikke bli gitt målgivende.

Justeringer

Tvilstilfeller vil forekomme, derfor er det slik at poeng som tildeles i løpet av kampen kan bli endret inntil én time etter at rundens siste kamp blåses av. Når automatiske bytter har blitt gjennomført og alle poengene har blitt oppdatert den dagen, så vil ingen videre justeringer bli gjort med poengene.

Data leveres av Opta, verdens fremste leverandør av sportsdata, og når runden er ferdigspilt vil disse ikke bli endret i spillet. Vi kommer ikke til å gå inn i diskusjoner rundt statistikken som legges til grunn for å kalkulere poengene for en enkeltkamp.

Ligaer

Etter at du har lagt til ditt lag, kan du bli med i og lage ligaer for å konkurrere med venner og andre som spiller Eliteserien Fantasy.

Ligatyper

Private ligaer

Private ligaer er selve hjertet av spillet, hvor du konkurrerer mot dine venner. Det er bare å opprette en liga og sende ut den unike ligakoden til de du ønsker å ha med. Så enkelt!

Du kan delta i opptil 15 private ligaer. Det er ingen maksgrense for antall lag i en enkelt liga.

Offentlige ligaer

Klar for en ekstra utfordring? Bli med i en offentlig liga sammen med 20 tilfeldig valgte lag. Du kan delta i opptil 3 offentlige ligaer.

Globale ligaer

Du blir automatisk lagt til i følgende ligaer:

 • Den totale ligaen, hvor alle registrerte Eliteserien Fantasy-spillere er med
 • En liga med alle Eliteserien Fantasy-spillerne fra ditt fylke
 • En liga for alle tilhengerne av ditt favorittlag i Eliteserien
 • En liga for alle Eliteserien Fantasy-spillerne som starter i samme runde som deg.

Poeng i ligaer

Alle ligaer er basert på poengsystemet fra enten vanlig liga eller én-mot-én-liga.

Vanlig poengsystem

I en liga med vanlig poengsystem rangeres lagene basert på deres totale poengsum i spillet. Du kan bli med i eller forlate vanlige ligaer når som helst i løpet av en sesong.

Dersom to lag har like mange poeng, så vil laget som har foretatt færrest spilleroverganger bli plassert høyest. Alle bytter som er gjort ved hjelp av et wildcard vil ikke telle i denne sammenhengen

Vanlige ligaer deles inn i ulike faser:

Fase Første runde Siste runde
Totalt Runde 1 Runde 30
April Runde 1 Runde 5
Mai Runde 6 Runde 10
Juni Runde 11 Runde 13
Juli Runde 14 Runde 15
August Runde 16 Runde 20
September Runde 21 Runde 23
Oktober Runde 24 Runde 26
November Runde 27 Runde 30
Høstligaen Runde 18 Runde 30

Poeng som skal trekkes fra pga. ekstra overganger gjort i runden før en ny fase starter, vil ikke bli trukket fra den nye fasens poengsum. For eksempel, overganger gjort i runde 10 (som forberedelse til runde 11), vil ikke bli trukket fra din poengsum for mai.

Én-mot-én-poengsystem

I en liga med én-mot-én-poengsystem spiller alle lag en kamp mot et annet lag i ligaen hver runde. Kampresultatet er basert på hvert lags poengsum den runden, medregnet eventuelle poengfratrekk på grunn av ekstra overganger.

Det gis 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort, lagene blir så rangert etter poeng tjent i én-mot-én-kamper.

Én-mot-én-oppgjør blir generert ved starten av ligaens første runde. Når disse oppgjørene er satt, er ligaen låst og ingen lag kan forlate eller bli med i ligaen.

Hvis det er at oddetall antall lag med i en én-mot-én-liga, så vil et gjennomsnittslag bli lagt til ligaen for å sikre at hvert lag har en motstander hver runde. Dette laget vil alltid oppnå rundens gjennomsnitlige poengsum.

Én-mot-én utslagsrunde

Man kan velge å avslutte en én-mot-én-liga med en utslagsrunde spilt over inntil 3 runder, hvor vinneren kåres etter en ren finalekamp i siste runde.

Dersom en én-mot-én-utslagskamp skulle ende uavgjort, vil følgende bli utslagsgivende:

 • Flest mål scoret i runden
 • Færrest mål sluppet inn i runden
 • Virtuelt myntkast

Et automatisk påmeldt gjennomsnittslag vil ikke bli med i utslagsrunden, deres plass går til laget under dem på tabellen.

ESF Cup

Den første runden i cupen er i Runde 16.

Kvalifisering

De 32.768 lagene med høyest poengsum i runde 15 vil kvalifisere seg til første runde. Hvis det er flere enn 32.768 kvalifiserte vil det foretas en tilfeldig trekning av de med lavest poengsum for å se hvem som kvalifiserer seg.

HVORDAN FUNGERER DET

Hvert av de kvalifiserte lagene vil møte en tilfeldig motstander i første runde. Vinneren (laget med høyest poengsum i runden, minus eventuelle overgangspoeng), vil gå videre til andre runde og møter en ny tilfeldig motstander. Taperne er ute av cupen! Denne prosessen fortsetter helt til siste runde når de to gjenværende lagene møtes i cupfinalen.

Hvis en cupkamp ender med uavgjort vil følgende tie-break gjelde til en vinner er kåret:

 1. Flest mål scoret i runden
 2. Færrest mål sluppet inn i runden
 3. Virtuelt myntkast

Brukervilkår

Disse brukervilkårene ("Brukervilkårene") gjelder for all tilgang til og bruk av Eliteserien Fantasy ("Spillet") levert av Norsk Toppfotball ("Spillrepresentanten"). En person som har fått tilgang til Spillet, vil i det følgende bli referert til som en "Bruker".

Brukervilkårene består av følgende dokumenter:

 1. Disse generelle vilkår;

 2. Spillereglene; og

 3. Spillrepresentantens personvernerklæring.

Alle Brukere er bundet av disse Brukervilkårene. Brukeren bekrefter å ha lest og forstått disse Brukervilkårene, og aksepterer vilkårene og betingelsene i sin helhet.

1 Krav til Brukere

Spillet er åpent for personer hjemmehørende både i Norge og utlandet.

Aldersgrensen for å bruke Spillet er 13 år.

Ansatte, ledere, styremedlemmer, agenter og andre representanter for Spillrepresentanten, samt ansatte mv. i Norsk Toppfotball og Spillets offisielle samarbeidspartnere VG og Discovery Networks Norway (sammen referert til som "Samarbeidspartnerne") som har arbeidsoppgaver knyttet til Spillet, og deres nærstående familiemedlemmer (mor, far, søster, bror, barn og deres respektive ektefeller) og andre hustandsmedlemmer, kan delta i Spillet, men har ikke rett til å motta Premier.

Brukere som tidligere har blitt utestengt eller diskvalifisert fra deltakelse i Spillet, har ikke anledning til å delta i Spillet under en annen identitet.

2 Registrering

For å delta i Spillet må Brukeren registrere seg med en konto. Registrering og bruk av Spillet er gratis, og kjøp av varer eller tjenester er ikke nødvendig for å registrere seg i eller bruke Spillet.

Brukere kan registrere seg på Spillets offisielle nettside eliteserien.fantasy.no ("Nettstedet"), eller via Samarbeidspartnernes korresponderende nettsider, fantasy.eurosport.no eller fantasy.vg.no. Hver enkelte Bruker har kun lov til å registrere en konto i Spillet.

Brukeren som opprettet brukerkontoen, har tilgang til og kontroll over kontoen. Brukeren skal ikke dele passordet til kontoen, la andre få tilgang til kontoen, eller gjøre noe annet som kan true sikkerheten til kontoen.

Brukeren er ansvarlig for at all informasjon gitt til Spillrepresentanten knyttet til kontoen og Spillet er korrekt og oppdatert, samt for å oppdatere og vedlikeholde denne informasjonen.

Det er ingen frist for registrering og tilgang til Spillet, men Spillrepresentanten kan fra tid til annen sette frister for når Brukeren må ha registrert en konto og en tropp for å kvalifisere til poeng tildelt i konkurranser underveis i Spillet. Informasjon om hvordan registrere seg i Spillet og frister for registrering skal inngå som en del av disse Brukervilkårene.

Ved registrering velger Brukeren en Fantasy tropp som definert i Spillereglene. En tropp vil ved registrering i Spillet automatisk bli påmeldt i en eller flere Globale Ligaer som bestemt i Spillereglene. Brukerne kan i tillegg opprette Private Ligaer eller bli med i Offentlige Ligaer, som nærmere beskrevet i Spillereglene.

Navnet på en Bruker, en tropp eller en liga, må ikke være i strid med norsk lov eller noen tredjeparts rettigheter, og må ikke være upassende eller støtende. Spillrepresentanten forbeholder seg retten til å suspendere og/eller slette Brukere, tropper og ligaer som inneholder navn som Spillrepresentanten anser for å kunne være i strid med norsk lov eller tredjeparts rettigheter, eller som er å anse som upassende eller støtende.

3 Spillereglene

Spillet reguleres av Spillereglene som til enhver tid er publisert av Spillrepresentanten på Nettstedet ("Spillereglene"). Spillereglene inngår som en del av disse Brukervilkårene. De gjeldende Spillereglene er tilgjengelige her: [link].

Spillrepresentanten forbeholder seg retten til etter eget skjønn å endre, korrigere eller supplere Spillereglene. Brukeren oppfordres til å sjekke Spillereglene jevnlig. Brukerens fortsatte bruk av Spillet etter at endringer i Spillereglene er effektuert, vil anses som aksept av endringene.

Spillrepresentanten har enerett til å treffe beslutninger om tolkningen av Spillereglene og alle forhold ved innholdet eller deltakelsen i Spillet, inkludert fordeling av poeng til Brukerne, tildeling av Premier og rangering av Brukerne. Spillrepresentantens beslutning om slike forhold er endelig.

Ethvert brudd av en Bruker på Spillereglene vil også være et brudd på disse Brukervilkårene.

4 Andre vilkår for bruk

Brukeren aksepterer at Spillet kun skal benyttes i tråd med disse Brukervilkår, gjeldende lovgivning og andre restriksjoner som gjelder for bruken av Spillet eller innholdet i Spillet.

Spillrepresentanten godtar ikke at Brukere krever betaling for adgang til Private Ligaer, oppfordrer Brukere til å ikke delta i slike ligaer, og kan under ingen omstendighet holdes ansvarlig for forvaltningen av slike ligaer eller eventuelle tap en Bruker lider som følge av deltakelse i en slik liga. 

Det er strengt forbudt for Brukeren å (i) kopiere, lage derivater av, dekompilere eller foreta såkalt "reverse engineering" av Spillet, (ii) bruke Spillet til å lagre eller overføre skadelig programvare eller for noe annet ulovlig eller straffbart formål, eller (iii) forsøke å oppnå tilgang til deler av Spillet som Brukeren ikke er gitt tilgang til.

Dersom Spillrepresentanten har grunn til å tro at Brukeren har brutt disse Brukervilkårene, eller for øvrig opptrådt på en ulovlig eller straffbar måte i tilknytning til Spillet eller Nettstedet, forbeholder Spillrepresentanten seg retten til umiddelbart, uten forutgående varsel, å slette, suspendere eller begrense Brukerens bruk eller tilgang til Spillet. 

Spillrepresentanten kan også avslutte Spillet dersom Spillrepresentanten beslutter å innstille driften av Spillet eller av andre rimelige grunner. Dersom Spillrepresentanten iverksetter slik avslutning av Spillet, skal Brukeren varsles om dette per e-post til Brukerens registrerte e-postadresse.

5 Tilgjengelighet

Brukeren aksepterer at Spillet fra tid til annen vil være helt eller delvis utilgjengelig på grunn av systemvedlikehold eller av andre årsaker. Spillrepresentanten garanterer ikke for Spillets tilgjengelighet, men vil bestrebe å drifte Spillet på en tilfredsstillende måte. Spillrepresentanten vil så langt som mulig informere Brukeren om eventuelle begrensninger i tilgjengeligheten til Spillet.

6 Premier

Premier som utdeles i tilknytning til Spillet ("Premier") skjer etter Spillrepresentantens eget skjønn. Spillrepresentanten forbeholder seg retten til å endre eller korrigere Premiene hvis forhold utenfor Spillrepresentantens kontroll etter Spillrepresentantens vurdering gjør dette nødvendig.

Spillrepresentanten kan tildele Premier til Bruker(e) som, etter Spillrepresentantens vurdering, har den høyeste totale poengsummen ved avslutningen av den aktuelle sesongen, eller på andre tidspunkt bestemt av Spillrepresentanten f. eks. ved ukentlige, månedlige eller andre konkurranser i Spillet. Reglene for beregning av poeng fremgår av Spillereglene. Det vil kreves bevis for alder forut for utdeling av Premier.

Vinnere vil bli varslet om at de har vunnet per e-post, og må bekrefte sine kontaktopplysninger forut for utdeling av den aktuelle Premien. Når Brukeren aksepterer en Premie, aksepterer Brukeren også at Spillrepresentanten eller Samarbeidspartnerne kan publisere Brukerens navn, bilde og kommentarer knyttet til Premien på Nettstedet eller på Samarbeidspartnernes nettsted. 

Premier kan ikke overføres til andre eller byttes, og det vil under ingen omstendighet bli tilbudt utbetaling av kontanter som et alternativ til Premien.

Dersom Brukeren er under 18 år, vil informasjonen over om utdeling av Premier gjelde med visse begrensninger. Se avsnitt 7 under.

7 Vinnere under 18 år

Brukere under 18 år kan vinne Premier, forutsatt at:

 1. Spillrepresentanten mottar skriftlig bekreftelse fra Brukerens foresatte eller verge om at de samtykker til at Brukeren mottar Premien; og

 2. den foresatte eller vergen bekrefter at de (dersom aktuelt) vil ledsage Brukeren på turer som kan utgjøre en del av Premien.

Dersom en mindreårig Bruker vinner en Premie og Spillrepresentanten ønsker å benytte kommentarer, informasjon eller bilder av den mindreårige Brukeren på Nettstedet, skal Spillrepresentanten alltid innhente skriftlig samtykke fra den mindreårige Brukerens foresatte eller verge.

8 Avslutning av Avtalen

Brukeren kan når som helst slette sin konto og avslutte avtalen med Spillrepresentanten i relasjon til deltakelsen i Spillet. Ved sletting av kontoen, vil oppsparte poeng gå tapt.

9 Ansvarsfraskrivelse

Spillrepresentanten vil bestrebe å innhente, bearbeide og levere informasjon av en viss kvalitet, men garanterer ikke for korrektheten, fullstendigheten eller tilstrekkeligheten av slikt innhold eller annen informasjon gitt i Spillet.

Spillrepresentanten fraskriver seg ethvert ansvar for Brukerens bruk av Spillet og/eller enhver handling eller unnlatelse som følge av Spillet eller informasjon gitt i Spillet.

Spillrepresentanten fraskriver seg ethvert ansvar for at registrering av en Bruker skjer på et gitt tidspunkt, og vil under ingen omstendighet kunne holdes ansvarlig overfor Brukeren for tap Brukeren lider som følge av manglende eller forsinket registrering av Brukerens konto, tropp, lag eller liga eller at Spillet er helt eller delvis utilgjengelig eller ikke virker som forutsatt.

10 Ansvarsbegrensning

Spillet kan inneholde lenker til eller henvise til tredjepartsinnhold. Spillrepresentanten, eller noen Spillrepresentanten svarer for, skal under ingen omstendighet være ansvarlig for tap påført Brukeren som følge av slikt tredjepartsinnhold.

Spillrepresentanten, eller noen Spillrepresentanten svarer for, skal under ingen omstendighet holdes ansvarlig for (i) tapt fortjeneste eller inntekter eller andre indirekte tap og følgeskader som oppstår som en følge av at Spillet er mangelfullt, eller (ii) programfeil, virus mv. Spillrepresentantens totale ansvar overfor Brukeren eller en tredjepart skal under ingen omstendighet overstige NOK [sum].

11 Markedsføring og elektronisk kommunikasjon

Ved å registrere seg som Bruker, godtar Brukeren å motta markedsføringsmateriale og annen informasjon knyttet til Spillet i form av nyhetsbrev, e-post, SMS mv.

Ved registrering kan Brukeren også velge å godta å motta markedsføringsmateriale fra Samarbeidspartnerne i form av nyhetsbrev, e-post, SMS mv.

Brukeren kan til enhver tid trekke tilbake sitt samtykke ved å gå inn på egen konto under "Innstillinger" og huke av for de elementer man ønsker å avslutte abonnementet for, eller ved å klikke på "avslutt abonnement"-linken i den mottatte e-posten. Merk at Brukeren ikke kan avslutte abonnementet for alle typer e-post korrespondanse fra Spillrepresentanten, herunder meldinger om kontotransaksjoner, endringer i disse Brukervilkårene mv.

Spillrepresentanten vil sende informasjon til Brukeren om Spillet (inkludert endringer knyttet til passord, bekreftelsesmeldinger mv.) i slikt elektronisk format som angitt av Brukeren under "Innstillinger".

12 Immaterielle rettigheter

Spillet kan inneholde materiale beskyttet av opphavsrett og andre immaterielle rettigheter tilhørende Spillrepresentanten eller tredjeparter. Brukeren får ingen rettigheter til slikt materiale eller immaterielle rettigheter utover en rett til bruk av slike rettigheter i den grad det er nødvendig for å delta i Spillet i samsvar med disse Brukervilkårene og Spillereglene. 

13 Personopplysninger

Ved å akseptere disse Brukervilkårene aksepterer Brukeren at Spillrepresentanten kan behandle personopplysninger i samsvar med vilkårene angitt i Spillrepresentantens Personvernerklæring. Personvernerklæringen er tilgjengelig her: [link til personvernerklæring].

14 Endringer av brukervilkårene

Spillrepresentanten forbeholder seg rette til å endre Brukervilkårene. Spillrepresentanten vil varsle Brukeren før slike endringer trer i kraft. Brukerens fortsatte bruk av Spillet etter at slike endringer trer i kraft, vil anses som aksept av disse endringene.

15 Tvisteløsning

Partenes rettigheter og plikter i henhold til Brukervilkårene skal reguleres og tolkes i samsvar med norsk rett.

Partene skal forsøke å løse enhver uenighet eller tvist relatert til disse Brukervilkårene gjennom forhandlinger. Dersom partene etter slike forhandlinger ikke lykkes med å finne en minnelig løsning, kan saken bringes inn for de alminnelige domstoler.

16 Kontakt

Ved spørsmål til disse Brukervilkårene, se Spillrepresentantens Spørsmål og Svar side, tilgjengelig her: FAQ, eller send en forespørsel til e-postadressen angitt under. Spillrepresentanten vil forsøke å besvare alle henvendelser raskt etter at de er mottatt.

support@eliteserien.no

Sist oppdatert: 01/03/19